19 augusti 2018
15:00

Herrestads AIF Lag 2

Referat: Eds FF - Herrestads AIF Lag 2

Eds FF stod på schemat i den första matchen på hösten, för division 3-laget. Vi åkte dit taggade och hade en god känsla i kroppen när vi äntrade planen. Vår tanke var att spela bollen mycket på marken eftersom vi var medvetna om att våra motståndare skulle vara tuffa och mycket större än oss.

Vi inleder matchen något trevande – känner lite på motståndarna och försöker få igång ett passningsspel. Dessvärre har vi för långt mellan lagdelarna, framför allt mellan mittfält och backlinje. Det öppnar upp chanser för Ed och de skapar flertal hörnor som blir riktigt farliga.
På en hörna räddar Maja bollen och släpper en retur. Ed är då framme och trycker in den till 1-0.
Målet blir som tändvätska för oss och det känns som att vi börjar jobba mer tillsammans än vad vi gjort första kvarten. Vi får upp våra ytterbackar och vi lyckas vända spelet, vilket tröttar ut Ed.

Bara två minuter efter deras ledningsmål kommer Julia H ner och möter bollen. Hon spelar hem till Lova F som tar emot och slår en lång boll på djupet till Julia BK som springer igenom försvaret och gör 1-1. Ett riktigt snyggt anfall och vi har flera stycken liknande. Vi öser på med chanser och våra hörnor är idag riktigt bra. Ett ledningsmål kändes som att det hängde i luften för vår del.

I andra halvlek får vi en skada och vi tvingas göra några byten som följd. Då ser Ed sin chans och gör 2-1 på oss. Som vi sett i tidigare matcher hamnar vi då i en period i matchen när ingenting stämmer. Vi slår bort bollar och vi tror inte helt på oss själva. Missar vi så deppar vi ihop totalt.
Vi rycker dock upp oss i andra och har två riktigt vassa chanser till att kvittera. Men Ed var stabila i sitt försvar i andra halvlek och vinner därför matchen med 2-1.

Trots förlusten är jag imponerad över lyftet som vi gör efter deras första mål. Då är vi inne i en väldigt bra period där vi skapar målchans efter målchans. Nu är förhoppningen att behålla den under större delen av matchen. Att vi inte går ner oss när vi tvingas göra förändringar. Redan på fredag har vi chans att visa upp oss igen – då möter vi Munkedal på bortaplan.